Header
Ben ik verzekerd tegen inbraak?
25 jaar ervaring met verzekeringen
Wij leveren maatwerk voor iedere klant
24/7 support

Ben ik verzekerd tegen inbraak?

In Nederland is het helaas geen zeldzaamheid: inbraken. Het idee dat iemand ongevraagd je huis binnendringt en waardevolle spullen meeneemt, is verontrustend. Maar wat als het jou overkomt? Ben je dan gedekt door je verzekering? Gelukkig bieden woonverzekeringen bescherming tegen inbraak, zij het op verschillende manieren.

Een essentieel onderdeel van je woonverzekering is de opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan alles wat vastzit aan je huis. Denk aan deuren, ramen en ingebouwde keukenapparatuur. Wanneer er wordt ingebroken, kan er schade ontstaan aan deze elementen van je woning. Een geforceerde deur of een gebroken raam zijn veelvoorkomende schadegevallen bij inbraken. Gelukkig wordt deze schade gedekt door je opstalverzekering.

Maar wat zit er inbegrepen bij je inboedelverzekering? Nou, alles wat niet aan je huis vastzit en wat je mee kunt nemen bij een eventuele verhuizing. Denk aan je televisie, laptop, sieraden en bestek. Deze verzekering dekt de schade aan je persoonlijke eigendommen in huis, mochten ze gestolen worden tijdens een inbraak. Belangrijk is wel om te controleren of je verzekeraar de nieuwwaarde of de dagwaarde vergoedt. Dit kan namelijk per verzekeraar verschillen.

Hoewel inbraken vaak samengaan met diefstal van persoonlijke eigendommen, is het belangrijk om te benadrukken dat er altijd sprake moet zijn van inbraakschade aan de woning zelf om aanspraak te maken op je verzekering. Als bijvoorbeeld een raam open stond en er op die manier is ingebroken, kan het zijn dat je niet gedekt bent.

Het is daarom verstandig om goed op de hoogte te zijn van de voorwaarden van je woonverzekering en om eventuele vragen hierover aan je verzekeraar voor te leggen. Zo kun je met een gerust hart je huis verlaten, wetende dat je verzekerd bent tegen de gevolgen van een mogelijke inbraak.

Ben ik verzekerd tegen inbraak?