Header
Is mijn zwembad meeverzekerd?
25 jaar ervaring met verzekeringen
Wij leveren maatwerk voor iedere klant
24/7 support

Is mijn zwembad meeverzekerd?

Het hebben van een zwembad in je tuin kan een ware luxe zijn, vooral tijdens warme zomerdagen. Echter, naast het plezier dat het biedt, is het ook belangrijk om te overwegen of je zwembad gedekt is door je verzekering in geval van schade. Gelukkig bieden verzekeringen vaak dekking voor zwembaden, zij het op verschillende manieren, afhankelijk van het type zwembad.

Als je een permanent zwembad hebt, zoals een ingegraven zwembad, valt deze meestal onder de dekking van je opstalverzekering. Een opstalverzekering beschermt structurele elementen van je huis, zoals muren, dak en fundering. Aangezien een permanent zwembad vastzit aan je woning, wordt het beschouwd als onderdeel van de opstal en is het dus gedekt tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, storm of lekkage.

Voor losse zwembaden of jacuzzi's geldt een andere situatie. Deze worden vaak beschouwd als persoonlijke eigendommen en vallen daarom onder de dekking van je inboedelverzekering. Een inboedelverzekering biedt dekking voor schade aan roerende zaken in je huis, zoals meubels, apparaten en persoonlijke bezittingen. Een losstaand zwembad of een jacuzzi wordt beschouwd als een persoonlijk bezit dat je mee zou nemen bij een verhuizing, en daarom wordt schade eraan gedekt door je inboedelverzekering.

Het nemen van preventieve maatregelen is ook cruciaal om de veiligheid van je zwembad te waarborgen en potentiële schade te voorkomen. Het installeren van een omheining rondom je zwembad, het gebruik van een veiligheidsladder en het plaatsen van een alarmsysteem kunnen helpen om ongelukken te voorkomen en de kans op schade te minimaliseren.

Kortom, of je zwembad nu gedekt is door je verzekering hangt af van het type zwembad en de voorwaarden van je polis. Door je verzekering te controleren en eventueel aanvullende dekkingen toe te voegen, kun je ervoor zorgen dat je zwembad goed beschermd is tegen mogelijke schade.

Is mijn zwembad meeverzekerd?